Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Paul Newmans Daytona duurste horloge ter wereld

De wereld van vintage Rolexen hangt aan elkaar van mythes, mysteries en andersoortige wonderlijke verhalen. Maar een horloge steekt daar al decennia met kop en schouders bovenuit: de Paul Newman Daytona.

Hoewel dit een van de meest iconische horloges is die ooit werd gemaakt, weten we er verrassend weinig van. We weten dat hij het van zijn vrouw kreeg, en dat het horloge indertijd maar medium populair was. Maar waar het horloge was, wat ermee gebeurt was of hoeveel er op aarde zijn van hetzelfde model, was allemaal compleet onduidelijk. Tot gisteren.

Dat het horloge een premium zou opleveren, stond in de sterren geschreven. Veilinghuis Philips hield zijn schatting met een goed gevoel voor humor op ‘in excess of US$1 million,’ maar de verwachting was uiteraard een veelvoud daarvan.

Uiteindelijk verbrak het horloge het wereldrecord waarmee de Paul Newman Daytona het allerduurste horloge werd dat ooit op aarde is geveild. De einduitslag: $17.752.500, oftewel € 15.228.095.Die einduitslag kwam tot stand na een twaalf minuten lange telefonische biedingen-oorlog, al was de veilingszaal met 700 man ook stevig gevuld. Dit is ruim meer dan de Patek Philippe ref. 1518 in staal die in november vorig jaar werd geveild voor CHF 11.002.000 in Genève, het tot nu toe duurste horloge ter wereld.

Bron: Esquire

%d bloggers liken dit: