Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

IWC Schaffhausen viert heropening boutique Amsterdam

Heropening IWC Boutique Amsterdam


Amsterdam, april 2019 – IWC Schaffhausen heeft met een feestelijke ceremonie de deuren geopend van de geheel gerenoveerde IWC Boutique aan de PC Hooftstraat in Amsterdam. Met een uitbreiding van 30 vierkante meter en een compleet nieuw interieur, wordt de bezoeker in de vernieuwde Boutique ondergedompeld in een unieke merkervaring bij het bewonderen van de zes iconische IWC productfamilies.

De IWC Boutique in Amsterdam werd voor het eerst geopend in 2014 en is gevestigd aan de PC Hoofstraat 49. Met de renovatie is op alle vlakken ingespeeld op de behoeften en beleving van de bezoeker. Op een totale oppervlakte van ruim 113 vierkante meter en verdeeld over twee verdiepingen, vindt men de horloges tentoongesteld in een compleet nieuw interieur. De uitgebreide eerste verdieping heeft een lounge met openhaard en is geschikt voor events en presentaties. Om de beleving compleet te maken kunnen bezoekers genieten van een vers gemalen en speciaal voor IWC ontworpen blend koffie.

 

“De IWC boutique is een ontmoetingsplaats voor onze klanten en partners. Een plek waar wij op een gastvrije manier inspireren en klanten nog meer bij het merk en de producten betrekken. Deze renovatie en de nieuw toegevoegde ruimte biedt eindeloze mogelijkheden om de IWC merkbeleving nog beter neer te zetten. Denk aan bijzondere sprekers, horloge master classes of een onverwachte presentatie van een bijzonder horloge.” aldus Edwin de Vries, Brand Manager IWC Schaffhausen Benelux & Scandinavië.

 

De pure en elegante stijl van het interieur speelt een belangrijke rol in de beleving van het merk en komt overeen met de in 2018 geopende nieuwe IWC manufactuur in Schaffhausen welke mede is ontworpen door IWC CEO Christoph Grainger-Herr. Herkenbaar zijn de licht gekleurde wanden, warme Makassar houten meubels en het tapijt met geometrische patroon bij binnenkomst.

 

“Met mijn achtergrond als architect, ben ik gewend om in esthetische ruimtes te denken en kan ik ervoor zorgen dat het merk in een bepaalde esthetische richting ontwikkeld. Of het nu een product is of de ruimte waarin we het product laten zien, het zijn verhalen die we creëren waar onze klanten geïnspireerd door raken.” aldus Christoph Grainger-Herr, CEO IWC Schaffhausen.

 

Deze verhalen zijn terug te vinden in het indrukwekkende Perpetual Calender uurwerk element aan de muur waarmee de werking van dit complexe uurwerk toegelicht kan worden. Maar ook in de enorme wereldkaart op de eerste verdieping waarmee de route van ‘The Longest Flight’ aangegeven kan worden. Een uniek rond-dewereld Spitfire project dat IWC ondersteunt in dit lanceringsjaar van de nieuwe Pilot’s Watches. De IWC Boutique wordt geëxploiteerd in samenwerking met Schaap en Citroen, officiële IWC retailpartner in Nederland.

 

DE ZES ICONISCHE PRODUCTFAMILIES VAN IWC

Bezoekers van de IWC Boutique kunnen een exclusieve selectie van horloges uit de zes IWC productfamilies ontdekken: de iconische Pilot’s Watches, die de droom van het vliegen symboliseren; de tijdloos elegante Portugieser, die voor raffinement en haute horlogerie staat; de verfijnde en elegante Portofino, de belichaming van de nonchalante Italiaanse levensstijl; de functionele en sportieve Aquatimer duikershorloges, betrouwbare metgezellen voor avonturiers onder water en op het land; de sportieve en elegante Ingenieur, geïnspireerd op klassieke autoraces en oldtimers; of de mooie Da Vinci, die de inventieve geest van de horlogemakers van IWC combineert met een buitengewone esthetiek.

 

IWC SCHAFFHAUSEN

Met een duidelijke focus op techniek en vernieuwing, vervaardigt IWC Schaffhausen sinds 1868 hoogwaardige uurwerken. Het Zwitserse horlogehuis heeft een internationale reputatie verworven, dankzij een passie voor innovatieve oplossingen en technisch vernuft. Als een van ’s werelds meest vooraanstaande merken in het haute horlogerie-segment, combineert IWC superieure precisie met exclusief design. IWC is een ecologisch en maatschappelijk verantwoorde onderneming. Het bedrijf streeft naar een duurzame productie, ondersteunt instellingen over de hele wereld bij hun activiteiten met kinderen en jongeren en onderhoudt betrekkingen met organisaties die zich inzetten voor milieubescherming.

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: