Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Het Symbool Van Eeuwige Trouw

Uw bruiloft is de dag van uw leven. Het is de dag waarop alles moet kloppen; de jurk, de locatie en.. de ringen. Eeuwige liefde wordt van oudsher bezegeld met een trouwring; een ring die u uw hele leven blijft dragen. Dat maakt de aankoop van deze ring een belangrijke keuze en daarbij helpt Schaap en Citroen Juweliers u graag. Store Director  Schaap en Citroen Amsterdam Salvatore Patti vertelt.

Het huwelijk heeft een lange geschiedenis. Haar oorsprong ligt in de woestijnen van noord-Afrika, waar de oude Egyptische beschaving ontstond langs de vruchtbare rivier de Nijl. De rivier werd brenger van geluk en leven aan het volk van de Farao’s. Van de planten die langs de oevers groeiden werden de eerste trouwringen vervaardigd van biezen, riet en papyrus. De Nederlandse traditie van het uitwisselen van trouwringen hebben we geërfd van de Romeinen. Zij gaven elkaar bij het trouwen een ring als officiële belofte van trouw. Vroeger was het een geschenk van de man aan zijn vrouw, vanaf de negentiende eeuw ging ook de man een trouwring dragen.

Een trouwring kent geen begin- en eindpunt. In tegenstelling tot andere ringen wordt een trouwring gestanst. Een trouwring is dus ook werkelijk oneindig.

Ring 02
Anno 2017 worden trouwringen steeds meer aangekleed met edelstenen die een symbolische waarde vertegenwoordigen. Er zijn ook trouwring trends te bespeuren, zo vertelt Salvatore Patti: ‘We zien steeds meer geel goud; mensen kiezen tegenwoordig vaker voor deze originele goudkleur. Qua maatvoering zijn we nu in het midden uitgekomen. De generatie van mijn ouders had bijvoorbeeld vrij brede ringen, terwijl de ringen tien jaar geleden erg smal waren. De middenmaat vormt vaak ook een mooie combinatie met een verlovingsring, welke nu vaak naast de trouwring gedragen wordt.’ Vooral belangrijk is dat het een ring is die u uw hele leven lang mooi zal blijven vinden en die ook uw hele leven lang mooi zal blijven. Men kiest daarom vaak wel voor een klassieke ring; zeker de heren. Dames gaan daarentegen wat vaker voor een opvallender sieraad. Een echte klassieker blijft de solitaire. Deze geldt als hét symbool voor ware liefde en is romantisch en (leef)tijdloos. Het gaat van generatie op generatie mee zonder glans te verliezen. Diamanten zijn namelijk onslijtbaar, vergen nauwelijks onderhoud en blijven na honderd jaar nog altijd schitteren als op de dag van aankoop. Waar echtparen vroeger veelal kozen voor matching ringen, gebeurt dat dan ook steeds minder vaak. ‘Toch is het nog steeds gebruikelijk dat de ringen van de heer en de dame een overeenkomst hebben in bijvoorbeeld materiaal, kleur, vorm of breedte’, zo vult Salvatore aan.

Ook is het mogelijk een ring te laten ontwerpen in samenwerking met de goudsmeden in het Schaap en Citroen juwelenatelier. De ringen worden dan precies zoals u deze voor ogen hebt op maat gemaakt. Tot slot, vertelt Salvatore: ‘Het uitzoeken van een trouwring is ook voor ons altijd een erg leuke gebeurtenis. Het is mooi getuige te mogen zijn van zo’n gedenkwaardig moment en we proberen er daarom altijd een feestje van te maken.’

%d bloggers liken dit: