Sign up with your email address to be the first to know about new products, great stories and the latest news about jewellery and watches.

Schaap en Citroen Eventing hindernis

Posted on No tags 0

Schaap en Citroen Juweliers is een bekend gezicht in de hippische wereld als sponsor van verschillende polo evenementen en Eventing van de KNHS. Er worden dit jaar door het gehele land 8 Eventing wedstrijden gereden waarna de finale plaatsvindt in Boekelo. Hier kan de beste ruiter met paard de KNHS- Schaap en Citroen Eventing Cup winnen. Als sponsor heeft Schaap en Citroen Juweliers ook een hindernis laten maken die elke wedstrijd op het parcours staat.

Meer informatie over Eventing

Een eventingwedstrijd, ook wel samengestelde wedstrijd (SGW) genoemd, bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en een crosscountry (de cross). De cross is het meest aansprekende onderdeel van de eventingsport. Bij de cross wordt een route uitgezet over natuurlijk terrein, zoals weilanden en bossen. Op het parcours staan natuurlijke hindernissen. Dat kunnen greppels of sloten zijn, maar ook hindernissen die speciaal voor de cross zijn gebouwd. De cross wordt op tijd verreden, de ideale tijd wordt vooraf bepaald. Rij je te langzaam of juist te snel? Dan krijg je strafpunten. In de klasse B wordt ook op rijstijl beoordeeld. De resultaten van de cross, het springparcours en de dressuurproef samen bepalen de uiteindelijke score in de wedstrijd.

De samenwerkingsovereenkomst tussen Schaap en Citroen Juweliers en de KNHS loopt van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017. Onderdeel van de sponsoring is de KNHS – Schaap en Citroen Eventing Cup. Deze competitie, die wordt verreden over alle internationale wedstrijden in Nederland, heeft als belangrijkste doel het hoogste niveau van de eventing sport in Nederland te bevorderen en promoten.