Sign up with your email address to be the first to know about new products, great stories and the latest news about jewellery and watches.

Rolex Perpetual Day-Date tentoonstelling

Om de Oyster Perpetual Day-Date te vieren, heeft Rolex een speciale tentoonstelling gecreëerd. De tentoonstelling zal exclusief in Den Haag te bezoeken zijn bij Schaap en Citroen Juweliers van 5 tot 12 december 2016. De Oyster Perpetual Day-Date, is Rolex’ meest prestigieuze model en staat vooral bekend als de “presidents’ watch”. Het horloge dankt zijn naam vooral aan staatshoofden en andere vooraanstaande personen die het horloge door de jaren heen hebben gedragen. Op het moment dat de Day-Date gelanceerd werd in1956, representeerde het horloge het absolute hoogtepunt binnen de horlogerie. Het horloge gaf naast de datum, ook nog eens de dag van de week aan. Het horloge gaf dit in uitgeschreven woorden aan, op een speciaal daarvoor ontwikkelde locatie op de wijzerplaat. In 2015 onthulde Rolex de nieuwe generatie van dit model, de Day-Date 40.

Bezoekers van de tentoonstelling zijn uitgenodigd om de historie en de technologie achter de Rolex Day-Date te ontdekken. De tentoonstelling zal weergegeven worden op panelen, waarvan de configuratie geïnspireerd is door het model zijn iconische “President” band. Naast 3D beelden, interactieve video’s, archieffoto’s en een opengewerkt aanzicht van een uurwerk, zullen er ook enkele modellen van de nieuwe Day-Date tentoongesteld worden.

De nieuwe Day-Date 40 beschikt over een gemoderniseerd ontwerp met een 40 mm kast en een nieuw mechanisch uurwerk – calibre 3255 genaamd – die een nieuwe standaard voor chronometrische prestaties stelt. Het uurwerk herdefinieert het belang van de Superlative Chronometer die in de vijftigerjaren ontwikkeld is met een bijzonder karakteristieke kenmerk voor een horloge dat wordt beschouwd als een symbool van kwaliteit en prestige.

Calibre 3255 is een sterk voorbeeld van de meest geavanceerde horloge-technologie van vandaag. Ondersteund door veertien patenten, biedt dit innovatieve uurwerk fundamentele winst in termen van precisie, gangreserve, weerstand tegen schokken en magnetisme, gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Verder beschikt het horloge over het nieuwe door Rolex gepatenteerde Chronergy echappement dat een hoge energie-efficiëntie combineert met grote betrouwbaarheid. De nieuwe Day-Date 40 is exclusief verkrijgbaar in 950 platina of in 18 ct. geel, wit of Everose goud, met een uitgebreid assortiment aan nieuwe wijzerplaten, echte kenmerken van de vernieuwing.