Sign up with your email address to be the first to know about new products, great stories and the latest news about jewellery and watches.

Roberto Demeglio

Als ik ideeën opdoe en ontwerpen maak voor een nieuwe collectie, dan denk ik altijd aan mijn vrouw

De juwelen van Roberto Demeglio kun je herkennen aan hun ongecompliceerde ontwerp en technische aspecten. Want het zijn nooit ‘zomaar’ creaties; de items van dit label zijn technische hoogstandjes. We spreken Roberto Demeglio himself over zijn merk.

Roberto Demeglio: ‘Onze juwelen zijn, hoe kostbaar ook, bedoeld om elke dag te dragen. Omdat je zoveel plezier kunt hebben van het dragen van een juweel dat zowel een mooi ontwerp heeft als comfortabel draagt – ongeacht de waarde ervan. Ons doel is dat wanneer een vrouw zich aankleedt in de ochtend, zij hierbij voor één van onze juwelen kiest omdat het zo draagbaar is. Omdat ze het prettig en mooi vindt. Bij het maken van onze ontwerpen kijken we eigenlijk niet naar onze concurrenten. We investeren juist veel in onderzoek om op nieuwe manieren te kunnen ontwerpen en produceren. Om zo de juwelen te maken die passen bij het Roberto Demeglio DNA én hopelijk voldoen aan de smaak van mensen in alle leeftijden – zeker ook van de jongere generaties.

Het leukst aan mijn werk vind ik dan ook de uitdaging om op basis van intuïtie een concreet idee te maken voor een juweel. Door het onderzoek en de inspanningen die daarbij komen kijken, kan dat proces maanden duren. Wat ik het allermooiste ontwerp vind? Elke creatie is mooi voor zijn schepper, maar als ik een favoriet moet kiezen dan is dat de Gioconda collectie, welke ik ontworpen heb ter ere van mijn eerste dochter. De lijn werd elf jaar geleden ontwikkeld en we verkopen de items nog steeds met veel plezier. Dit dankzij het strakke ontwerp en tijdloze karakter. Het meest trots ben ik op de Cashmere collectie – gebaseerd op het idee van een “weefsel van diamanten”. Ik was op zoek naar volledig licht en het kostte twintig maanden om dat idee te vertalen tot juwelen die mooi genoeg zijn om onder de naam Roberto Demeglio verkocht te kunnen worden.

Bij de rest van mijn designs – als ik ideeën opdoe en ontwerpen maak voor een nieuwe collectie – denk ik altijd aan mijn vrouw. Vervolgens ontwerp ik het zo dat zij het elke dag zou kunnen dragen. De allergrootste “no go” vind ik het kopiëren en namaken van andere juwelen! Ik geloof ook dat het succes dat je daarmee behaalt “geleend” succes is, want het is de ziel van de andere ontwerper die je laat zien. Voor het komende seizoen verwacht ik dat mensen vooral op zoek zijn naar kleur, dus het worden kleurrijke collecties met levendige tinten.’

Bekijk de volledige collectie van Roberto Demeglio