Sign up with your email address to be the first to know about new products, great stories and the latest news about jewellery and watches.

Official timekeeper Olympische Spelen 2016: OMEGA

OMEGA en sport zijn een goed huwelijk. Al sinds 1932 is de tijdmeting bij de Olympische Spelen in handen van hetzelfde horlogemerk met een ongeëvenaarde reputatie , OMEGA. De horlogemakers zijn al 80 jaar bij de spelen betrokken en zorgen er danzkij verschillende noviteiten voor dat de tijdmeting nog preciezer wordt. Het is de 27e keer dat Omega officieel tijdwaarnemer is bij de Olympische Spelen.

De link tussen tijdwaarneming en sport is een overduidelijke. Bij atletiek en zwemmen is de precisie tijdwaarneming inmiddels onmisbaar. Relatief vaak worden de loopnummers beslist op zeer kleine marges, waarbij het om honderste of zelfs duizendste van seconde gaat. Speciaal hiervoor heeft OMEGA een systeem bedacht waarbij de accuraatheid op de finishlijn ongelofelijk scherp is. In het geval van een foto finish kan de timing tot op een miljoenste van een seconde worden gepreciseerd. Bovendien zijn er vernieuwingen aan de startblokken, gekoppeld aan het startshot, bij het atletiek en zwemmen.

Daarnaast is OMEGA is sinds 2008 betrokken bij de EK’s atletiek en die samenwerking zal in ieder geval duren tot 2016. Het merk verzorgde dit jaar de tijdmeting en dataverwerking bij het Europees Kampioenschap in Amsterdam. Het EK Atletiek vond plaats van 7 tot en met 10 juli. Voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro levert OMEGA 415 high resolution score boarden, 850 getrainde vrijwilligers, 200 km kabel, 480 on-site professionals en 450 ton aan divers materiaal.

Naast de officiële tijdwaarnemers heeft OMEGA voor De Spelen in Rio de Janeiro ook een paar bijzondere horloges uitgebracht. OMEGA heeft zich laten inspireren door de dynamische en kleurrijke sfeer van Rio de Janeiro, wat heeft geleid tot de lancering van de Seamaster Diver 300M “Rio 2016” Limited. Van dit bijzondere gelimiteerde model zijn er slechts 2016 gemaakt. Daarnaast is er een gelimiteerde Speedmaster II Mark gewijd aan het Olympische thema. Beide horloges hebben een customized ingraveringen aan de achterkant van de wijzerplaat met “Rio 2016”.

Deze unieke Olympische OMEGA horloges zijn te bewonderen in onze webstore en in onze juweliershuizen.