Sign up with your email address to be the first to know about new products, great stories and the latest news about jewellery and watches.

Mattioli

Ik zou graag eens een juweel ontwerpen voor Hillary Clinton – zeker omdat ik hoop dat zij de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten wordt

Het merk Mattioli begint in 2000 en is onder de bezielende leiding van Licia Mattioli al snel na de start verkrijgbaar in dertig landen. Het doel? Juwelen waarmee oneindig gevarieerd kan worden, om zo elke vrouw te behagen.

Licia Mattioli: ‘Wat we willen met ons merk, is vrouwen luxe accessoires bieden die elke dag gedragen kunnen worden – bij elke stemming en gelegenheid. Tegelijkertijd zijn het unieke juwelen die horen bij onvergetelijke momenten. We zijn daarom én om het vakmanschap in onze ontwerpen hoog te houden altijd op zoek naar de nieuwste materialen en technieken. De collectie waar ik het meest trots op ben, is onze Puzzle collectie; een iconische ready-to-wear lijn die veel vrijheid geeft. Het is een soort symbool voor veelzijdigheid, speelsheid, originaliteit en de uniciteit van het merk Mattioli.

We staan vooral bekend om onze oorbellen en de mogelijkheid om met goud, diamanten en kleuren te spelen – zo kan elk sieraad steeds opnieuw uitgevonden worden door de drager. Mijn ontwerpen zijn dan ook stuk voor stuk juwelen die door verschillende vrouwen op verschillende manieren geïnterpreteerd kunnen worden. Onze rode draad is “from a woman to a woman”. Het belangrijkst aan een juweel vind ik dan ook dat het me aan het dromen maakt! Ik kan ineens inspiratie krijgen voor een collectie, bijvoorbeeld als ik alleen in een vliegtuig zit of een verhaal uit een ander land hoor. Dát vind ik het allerleukst aan mijn werk. Het mooist dat ik ooit ontworpen heb is de Arcimboldo Portrait ring, geïnspireerd op het werk van de gelijknamige beroemde Italiaanse schilder uit de zestiende eeuw. Zijn wereld fascineert me en zeker zijn portret gemaakt van fruit en groenten spreekt me erg aan, dus heb ik zijn inspiratie gevolgd voor het maken van deze ring. Uiteindelijk heeft het een jaar gekost om het te kunnen realiseren.

En ik zou graag eens een juweel ontwerpen voor Hillary Clinton – zeker omdat ik hoop dat zij de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten wordt. Ik zou een broche ontwerpen, omdat dat zowel vrouwelijk als elegant is én veel kracht uitstraalt. Als ik moet kiezen wat ik het mooiste ontwerp ooit is, dan is dat geen juweel; het meest fantastische design is als je het mij vraagt dat van de Fabergé eieren! Een echte no go op juwelengebied vind ik een prachtige edelsteen die op de verkeerde manier verkregen is. Wat het wél helemaal is komend seizoen? Geelgoud keert terug in onze alledaagse juwelen en mag in een barok stijl gecombineerd worden met andere kleuren goud.’

Bekijk de volledige collectie van Mattioli