Sign up with your email address to be the first to know about new products, great stories and the latest news about jewellery and watches.

Marco Bicego

De combinatie van geelgoud en edelstenen vormt het DNA van het merk, omdat die voor mij gelijkstaat aan traditie

Marco Bicego startte zijn bedrijf zestien laar geleden pas en mag zich in rap tempo rekenen tot één van de meest gewaardeerde Italiaanse juwelenmerken. Zijn geheim? Het vermogen om dagelijkse luxe te interpreteren met een geheel eigen visie. Hij vertelt erover.

Marco Bicego: ‘Het doel van mijn werk is om de inspiratie die ik krijg uit de natuur te vertalen naar tijdloze juwelen die iedere vrouw gemakkelijk kan dragen in haar dagelijks leven. Als een alledaagse luxe. Mijn creaties moeten ook altijd herkenbaar en veelzijdig zijn. De combinatie van geelgoud en edelstenen vormt het DNA van het merk, omdat die voor mij gelijkstaat aan traditie. Mijn familie heeft het altijd zo gedaan en ik heb mijn vaders liefde voor deze twee elementen geërfd en eigen gemaakt. Dankzij ervaring met en kennis van geelgoud kan ik er alle kanten mee op. We maken veel gebruik van de bulino techniek (een graveertechniek met het zetten van stipjes, red.), die het goud een bijzondere textuur geeft met een moderne twist. Dat is onze specialiteit.

 

Het leukst aan mijn werk vind ik, zonder twijfel, het creëren. Ik vind het proces ervan fantastisch; de zoektocht naar nieuwe materialen en combinaties, de uitdaging om iets te maken dat ontstaat vanuit mijn innerlijke esthetische pad en uiteindelijk het ontwikkelen van een juweel dat vrouwen mooi vinden en elke dag willen dragen. Dát geeft mij de ultieme voldoening. Ons beste design is de Lunaria, denk ik. Want nog steeds is deze collectie wereldwijd een succes en het is ook de lijn die ons de meeste visibility gegeven heeft. Het meest trots ben ik op de complete Marrakech collectie. Het was mijn eerste collectie en is een groot succes geworden. Lange tijd stond deze lijn symbool voor het merk – en wie weet breiden we de collectie later in het jaar nog uit…

Verder brengen we in 2016 nieuwe juwelen uit in witgoud, als contrast voor het geelgoud dat men van ons gewend is. Zo brengen we de iconische Lunaria uit in witgoud. En we maken een mis van wit- en geelgoud in de nieuwe Masai collectie. Juist de combinatie van die twee kleuren maakt mijn juwelen nog eclectischer en geeft meer ruimte voor interpretatie! Wat ik alle vrouwen zou willen meegeven, is dat zij moeten dragen wat zij mooi vinden; juwelen dienen als een reflectie van de persoonlijkheid en levensstijl. De meest gemaakte fout is in mijn ogen dan ook dat veel vrouwen de trends te veel volgen – en trends hebben geen persoonlijkheid.’