Sign up with your email address to be the first to know about new products, great stories and the latest news about jewellery and watches.

Hublot trotse partner van de Museumplein Polo

Afgelopen weekend was het Museumplein niet gevuld met toeristen en inwoners, maar met paarden en Polo-fans. De eerste editie van het Museumplein Polo Amsterdam Event werd van 30 september – 2 oktober gehouden. Hublot en Schaap en Citroen waren de trotse partners van dit unieke evenement en grepen de gelegenheid aan om een gelimiteerd horloge te maken.

Organisator en intiatiefnemer Paul Meulemans: “De keuze voor het Museumplein was een gemakkelijke. Kun jij een mooiere plek bedenken in Nederland? Het is natuurlijk een unieke locatie, tussen het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum en het Concertgebouw.”
Ook voor de mensen die de sport niet kennen, was het een leuk evenement, meent Meulemans. ,,Het wordt een aangename verrassing. Polo is namelijk spectaculairder dan je denkt. Het is de op twee na snelste sport ter wereld!” Bovendien werd er de komende dagen op hoog niveau gespeeld. ,,Dat zie je zelden in Nederland.”

In totaal zijn er acht wedstrijden gespeeld door zes teams. Daarnaast waren er diverse demonstraties te zien, onder meer van drievoudig Olympisch kampioen dressuur Anky van Grunsven en tienvoudig wereldkampioen vierspanrijden IJsbrand Chardon. Naast de hippische activiteiten was er in de VIP ruimtes voldoende gelegenheid voor culinaire hoogstandjes.

Het afgelopen weekend waren er ongeveer 3.000 bezoekers aanwezig bij de 1e editie van de Museumplein Polo Amsterdam. Wethouder Sport van Amsterdam, Erik van der Burg gaf reeds aan dat er wat hem betreft een 2e editie van dit evenement volgend jaar zal komen.

Ter ere van de Museumplein Polo heeft Schaap en Citroen in samenwerking met Hublot de Hublot Museumplein Special Edition uitgebracht. Van dit horloge zijn 25 horloges geproduceerd, waarvan er nog slechts 4 beschikbaar zijn. Klik hier voor meer informatie.