Sign up with your email address to be the first to know about new products, great stories and the latest news about jewellery and watches.

Friend of the brand: Wilfred Genee

‘TERECHTE ERKENNING VOOR ÉÉN VAN DE BESTE PRESENTATOREN VAN NEDERLAND, WILFRED GENEE. ZONDER ENIGE IRONIE. FEITENKENNIS, VAKMAN EN LOS.MOOI’, LIET COLUMNIST NICO DIJKSHOORN IN 2011 VIA TWITTERWETEN NADAT HET TOENMALIGE PROGRAMMA ‘VOETBAL INTERNATIONAL’, NU ‘VOETBAL INSIDE’, ONDER LEIDING VAN GENEE, DE TELEVIZIER-RING WON. HET STAAT ONS NOG IN HET GEHEUGEN GEGRIFT; GENEE MÉT DE RING OM ZIJN VINGER ÉN DE HUBLOT BIG BANG OM ZIJN POLS OP ALLE COVERS VAN DE NEDERLANDSE MEDIA.

Of het nou Hublot is die opschudding veroorzaaktbij horloge liefhebbers door met zijn bijzondere technieken rubber met staal of goud te verbinden of Genee bij voetbalminnend Nederland door in het tv-programma zijn ongezouten mening te delen. Beide veroorzaken ze een ‘big bang’ bij het publiek. Wilfred en Hublot; een gouden duo.

Je moest even overtuigd worden om weer een horloge te gaan dragen vier jaar geleden.
‘Ja dat klopt! Ik droeg al een jaar of vijf geen horloge meer. Ik kon ook geen mooi horloge vinden. Ik ben ook niet zo’n gadget-, auto- of sieradenman eerlijk gezegd. Daar heb ik me nooit zo mee bezig gehouden.’

Hublot heeft dat weten te veranderen?
‘Jazeker! Meestal ben ik me niet zo bewust van merken,uitzonderingen daargelaten. Dus ik heb het merk eigenlijk pas vier jaar geleden echt leren kennen!’

Inmiddels bestaat Hublot 35 jaar en zij veroverden tien jaar geleden de markt met het type Big Bang die jij nu ook draagt.
‘Ik vind het horloge ook écht bij me passen. Ik ging overstag door het ingetogen chic van Hublot. Ze hebben genoeg uiteenlopende modellen om uit te kiezen. Maar ik ben voor een geheel zwarte versie gegaan. Uiteindelijk.Want blijkbaar ben ik niet de enige die Hublot wil dragen en werd vorig jaar mijn horloge gestolen. Vreselijk balen natuurlijk! Ik krijg altijd leuke reacties op m’n horloge. Ik merk dat mannen daar best op gefocust zijn en ik maak dan ook regelmatig mee dat collega’s en vrienden me letterlijk even aan de mouw trekken om mijn horloge van dichtbij te bekijken. Ik heb deze al drie keer verkocht geloof ik, haha!’

Wij vinden dat de Big Bang ook bij je past. Jij veroorzaakt ook regelmatig een big bang.
‘Ja misschien wel ja! Ik ben niet altijd uit of effect hoor, maar zeg wel alles wat ik denk. Tíjdens het presenteren zeg ik vaak wel dingen voor een effect, want dan wil ik wat creëren. Dat is anders. Maar je mag rustig concluderen dat ik er niet omheen draai nee.’

Hoe omschrijf je jouw persoonlijke stijl?
‘Casual chic denk ik zo. Ik hou niet van poespas en tierelantijnen.Voor een horloge houd ik wel van robuust. Het design van mijn Hublot is daarom perfect. Ik ben gevallen op de vorm en ook de bijzondere combinatie van materialen. Maar je zult me niet horen praten over de techniek die erachter zit hoor. Daar heb ik geen verstand van.’

Wat betekent tijd over het algemeen voor jou?
‘Ik heb er altijd tekort van! Of het nou is om te werken of te slapen. Ik ben van mening dat het beter is om één ding heel goed te doen, dan vijf dingen maar half. En door tijd gebrek heb ik weleens het gevoel dat ik niet alles even goed doe.’

Draag je nog andere sieraden?
‘Heel weinig. Naast mijn horloge, welke ik dagelijks draag, enkel mijn trouwring en een zilveren band met leer die ik van mijn vrouw heb gekregen. Die zul je nog weleens voorbij zien komen tijdens een uitzending of fotoshoot. Meer niet.’

Wat staat er verder nog op je verlanglijstje?
‘Ik ben heel tevreden met mijn horloge en wissel niet zo snel, maar misschien is het ook wel leuk als ik er weer eens een ander model bij neem. Dus misschien wel een tweede Hublot”.

Bekijk hier de horloges van Hublot bij Schaap en Citroen.