Sign up with your email address to be the first to know about new products, great stories and the latest news about jewellery and watches.

Bonding with Omega

BONDING WITH DE BEKENDSTE SPION VAN HET WITTE DOEK WORDT NIET ALLEEN GEROEMD VANWEGE Z’N SCHIETKUNSTEN, SNELLE AUTO’S EN SEXY VROUWEN; OOK ZIJN HORLOGE MAG ER ZIJN.

James Bond is het kindje van de Britse schrijver Ian Fleming, die de met scherp schietende dandy introduceerde in z’n eerste roman ‘CasinoRoyale’, in 1952. Fleming presenteerde Bond als een officier van de Geheime Dienst (MI6). In zijn roman benadrukte hij dat Bond een gentleman was en dat hij ‘niet zomaar een horloge droeg’. In 1995 gebeurde er iets onverwachts. De Luxemburgse zakenman Jean-Claude Biver was onderdeel van het bestuur van OMEGA, toen daar de nieuwe marketing plannen werden besproken. Biver opperde op dat moment zijn voorkeur voor James Bond als het nieuwe gezicht voor de campagne, wat erin resulteerde dat Pierce Brosnan een OMEGA Seamaster 300 Professional droeg tijdens de opnames van de film ‘GoldenEye’ uit 1995. Ook was hij te zien op de reclameposters van het horlogemerk. Het bleek een gouden huwelijk, want inmiddels zijn we twintig jaar verder en Bond draagt nog altijd een OMEGA Seamaster om z’n pols.
Dit horloge is, met zijn maritieme geschiedenis en klassieke stijl, een perfecte match met het karakter van Bond.

In de nieuwste James Bond film ‘Spectre’ draagt Bond de OMEGASeamaster 300 MasterCo-Axial. Opvallend genoeg met een grijs gestreepte NATO-band; dezelfde kleuren als de Rolex Submariner die Sean Connery droeg in‘Dr. No’.

Dat een horloge als de Seamaster niet zomaar ontstaat, ondervond James Bond-acteur Daniel Craig aan den lijve toen hij onlangs de fabriek van Omega bezocht. ‘Ik vind het vooral indrukwekkend om te zien hoe dit horloge van de grond af wordt opgebouwd. Het vakmanschap dat wordt ingezet om van niks zo’n briljant horloge te maken, is ontzettend fascinerend.’

De Seamaster heeft een draaiende lunette die gemaakt is van zwart, gepolijst keramiek in combinatie met het zogenoemde Liquid Metal. Andere unieke elementen aan het horloge zijn de ‘lollipop’ secondewijzer en het 007-logo in de armband. Elk horloge is op het achterdekselvoorzien van een uniekserienummer en het‘Spectre’-logo. Onder de motorkap ligt het OMEGA Master Co-Axial calibre8400 systeem. Sinds september is het voor horlogeverzamelaars en James Bond-fans mogelijk om het model dat door 007 in ‘Spectre’wordt gedragen, zelf te kopen. Deze OMEGA Seamaster 300 is uitgekomen in een gelimiteerde oplage van – hoe kan het ook anders – 7.007stuks.